Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αρτζι Μπούρτζι και Λουλάς


Τα μάθατε; Μετά το Μητροπάνος-Πέγκυ Ζήνα, τώρα και Άννα Βίσση-Μαριώ-Μπλε!!

Υπάρχει και ανέκδοτο.

-Ήταν κάποτε ένας κουβάς, ένας αναπτήρας και μία σαλαμάνδρα

-Μα μπαμπά αυτά δεν ταιριάζουν

-Τι λες παιδί μου; Εδώ τραγουδάει η Βίσση με τη Μαριώ και τους Μπλε!

Εναλλακτικά η πρώτη φράση: "Μια μελιτζάνα, μια Alfa Romeo και μια σκνίπα"

Υπάρχει και αγγελία: Επιχειρηματίας με δραστηριότητα στα νυχτερινά κέντρα και την show bizzzzzz (sic) αναζητά πάλαι ποτέ είδωλο της λαϊκοπόπ και της σκυλολαϊκοκαρβελοκουλτούρας της γούνας και του τζιπ, σύγχρονη ρεμπέτισσα που αναδεικνύει το γνήσιο λαϊκό τραγούδι επί χρόνια σε κουτούκια και τηλεοπτικές εκπομπές και συγκρότημα εναλλακτικής pop-rock εντεχνοηλεκτρικής φάσης για να πιάσει όλα τα γούστα και να αντέξει την οικονομική κρίση της πίστας. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις.

ΥΓ
: Το παρόν κείμενο γράφτηκε εν βρασμώ. Όταν συνέλθω θα θυμηθώ ότι η μουσική
είναι μία και ότι τα κίνητρα όλων των συνεργασιών είναι καλλιτεχνικά. Α και ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στο τραγούδι. Όπως και στην κοινωνία άλλωστε...

11 σχόλια:

Ελένη Μπέη είπε...

Μήπως είναι ανέκδοτο η είδηση; Αδυνατώ και να φανταστώ μια τέτοια συνεργασία. Μη χειρότερα!

JoaN είπε...

"Άννα Βίσση-Μαριώ-Μπλε!!" -> xmmm to xw to paixnidi... dinw k gw to paradeigma moy "Gala- myga- axyra" den to xw. toso petyxhmeno den mporw na brw... krimaS.

Den mporw k den 8elw na katalabw ti akribws exei symbei.

Pantws gelasa... alla meta den kserw pws 8a antidrasw.

Dr Low είπε...

Κι εγώ όταν το άκουσα εν βρασμώ έγινα. Και παραμένω!

Και μετά λένε ότι οι Ρωμαίοι είναι τρελοί...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Υποθέτω ότι κάπως πρέπει να βγάλει το ψωμί του ο καθένας...

Stepas είπε...

@Νερένια: Είναι αυτό που λέμε ότι μερικές φορές - και τελευταία όλο και περισσότερο - η επικαιρότητα ξεπερνά τη φαντασία και καθιστά την όποια σάτιρα από γραφική έως εντελώς περιττή. Ακούς πχ ότι η Βίσση θα τραγουδάει φέτος με τη Μαριώ και τους Μπλε και βάζεις τα γέλια μέχρι να σου πει ο συνομιλητής σου ότι σοβαρολογεί... Είναι σαν να φτιάξω εγώ ποστ αύριο και να πω ότι ο Φραγκούλης θα τραγουδάει φέτος με Έφη Θώδη και Ενδελέχεια, να μαζευτούν 20 σχόλια τύπου "χα χα χα", "τι ναι αυτά που λες" "κοφ’την πλάκα " και τέτοια και μετά να πω ότι ισχύει και να μείνουν όλοι κάγκελο. Την καλημέρα μου!

Stepas είπε...

@Joan: "Γάλα-μύγα-άχυρα" χα χα χα! Αυτό που έχει συμβεί βασικά είναι η εποχή του αχταρμά και του "ό,τι να’ναι". Στο όνομα της κρίσης, συνεργασίες όλοι με όλους για οικογενειακά πακέτα και γεμάτα τραπέζια. Να πάει μια οικογένια στο Μητροπάνο πχ φέτος, να ακούσουν ο παπούς και ο μπαμπάς Μητροπάνο και τα εγγόνια Πέγκυ Ζήνα και να φύγουν όλοι ευτυχείς.

Stepas είπε...

@El: Καλά τι να μας πουν οι Ρωμαίοι; Ελληνοφρένεια λέμε! Το θέμε είναι ότι άμα γκρινιάξει κανείς για τέτοιου είδους αχταρμέδες τον λένε κομπλεξικό και δήθεν κουλτουριάρη. Με πιάνουν τα νεύρα μου ώρες ώρες με κάτι τέτοια...

Φιλιά!


@Μιχάλης: Γειά σου φίλε Μιχάλη! Ας το βγάλει, δικαίωμά του. Δικαίωμά μου κι εμένα να κρίνω. Όλα για το χρήμα;

Rizobreaker είπε...

Φίλε Στέπα, από το κακό στο χειρότερο πάμε...
Για να πω την αλήθεια βέβαια, ποτέ δε συμπαθούσα ιδιαίτερα τη Μαριώ...
Αλλά λυπάμαι για τους Μπλε...
Κρίμα...

bikaki είπε...

Αποψάρα νούμερο 7:
Κάποτε ένας ελαφρολαϊκοποπ φίλος,
που καθόλου δεν ντρεπόταν για αυτό,
και που εγώ παρ΄ολα αυτά, πολύ τον εμπιστευόμουν και τον εκτιμούσα,
μου είχε πει ότι:
"Η Πεγκούλα πάει με όλα",εννοώντας φυσικά την Πέγκυ Ζήνα...ότι θα πέρναγαν τόσα χρόνια
και ο ελαφρολαϊκοποπ φίλος θα δικαιωνόταν, ε!αυτό δεν το περίμενα...
Η Πεγκούλα λοιπόν, τείνω να πιστέψω, είναι κάτι σαν την coca-cola
και με μπιφτέκι και με φασολάκι!!
Όσο για την "απόλυτη ελληνίδα σταρ"...μα καλά πού ζείτε;; για την Αννούλα ομιλώ, αυτή πάει με όλα και με όλους(στην κυριολεξία)!!!
Κι επειδή εσείς μάλλον δεν το γνωρίζετε,
θα σας πω εγω τον λόγο αυτής της συνεργασίας...είναι απλό:
πώς η "απόλυτη" θα φαίνεται νεότερη και ομορφότερη???μπαίνοντας δίπλα σε μια μεγαλύτερη,
παχύτερη,με άσπρα μαλλάκια..σε ποπ κουλτούρα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει
οπότε κατέφυγε στην Μαριώ(χμμ θα συμφωνήσω με τον rizobreaker,ποτέ δεν την
συμπαθούσα ιδιαίτερα).
Μη μου πείτε πειστική η αποψάρα...

Stepas είπε...

@Rizobreaker: Γειά σου φίλε Ριζο!

Τη Μαριώ ούτε κι εγώ τη συμπαθούσα ποτέ ιδιαίτερα, αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχτεί κανείς ότι ανέδειξε πολλά θαμμένα ρεμπέτικα και λαϊκά, πράγμα πολύ σπουδαίο. Γενικά είναι συνεπής για πολλά χρόνια σε αυτό που κάνει, στην ανάδειξη του γνήσιου λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού και αυτό της το αναγνωρίζω, άσχετα αν εμένα δεν με "κέρδισε" ποτέ σαν τραγουδίστρια.

Βασικά αυτό που ήθελα κυρίως να θίξω με το παρόν ποστ είναι ότι η Μαριώ δεν ταιριάζει με τη Βίσση αντικειμενικά. Είναι εντελώς ξεκούδουνη αυτή η συνεργασία. Δεν ήθελα να πω ότι και καλά η γαμάτη ρεμπέτισσα πάει να συνεργαστεί με τη σκυλοποπ Βισση. Απλά δεν ταιριάζουν.

Για τους Μπλε έχω μια εκτίμηση γενικώς, η οποία είναι όμως περιορισμένη λόγω των του ότι δεν είμαι και πολύ φαν του είδους που παίζουν (pop-rock, αν και πιο πολύ για ποπ μού κάνουν που δεν το πάω και πολυ). Δεν θυμάμαι αν είναι αυτοί που διασκεύασαν (κακοποίησαν) το "Σώπα όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες", πάντως αν είναι όντως αυτοί, τότε δεν τους πάω πλέον καθόλου... :-)

Χαιρετώ φίλε! Τα λέμε.

Stepas είπε...

@bikaki: "Η Πεγκούλα πάει με όλα" χα χα χα! Σωστό. Τελικά πρέπει να ισχύει. Έβλεπε μπροστά ο φίλος σου. Μέχρι τώρα είχαμε τον Νταλάρα που πήγαινε με όλα. Τώρα θα χουμε και το Πεγκουλίνι λες;

Καλά ομολογώ ότι σε αυτόν τον λόγο δεν είχε πάει το μυαλό μου αλλά τώρα που το λες τον βρίσκω εξαιρετικά πιθανό και δεν κάνω καθόλου πλάκα! Η απόλυτη ελληνίδα σταρ (και κρθάρ) τώρα που σιγά-σιγά γερνάει όσο να’ναι έχει τρελό πανικό για την εμφάνισή της διότι ως γνωστόν στο λαϊκοπόπ κυρίαρχο ρόλο παίζει το περιτύλιγμα και η γκλαμουριά. Κατά λάθος είδα πριν κάτι μήνες τη συνέντευξή της στο ΟΛΑ του Αναστασιάδη και μιλάμε ότι η γυναίκα είχε τρελή ανάγκη για να αποσπά κολακείες (ξέρεις ότι και καλά δεν γέρασε, δεν πέρασε ο χρόνος από πάνω της και άλλες αγαπημένες κλισεδούρες). Οπότε η αποψάρα σου Βικακι μου παίζει πολύ έντονα!

Τα υπόλοιπα τα είπαμε και από κοντά.

Φιλάκια!