Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

;?!


Διαβάζω σήμερα εδώ τα παρακάτω:

"Νέο δίσκο ετοιμάζει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Οι ηχογραφήσεις ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα που διανύουμε

Μετά από το Ουράνια τόξα κυνηγώ με στίχους του Άλκη Αλκαίου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζει το νέο του δίσκο με στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και μουσικές δικές του.

Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε το δίσκο στα χέρια μας και θα τον ακούμε."


Το κάθε-χρόνο-και-δίσκος δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν! Άποψή μου.

8 σχόλια:

Πασκαλ είπε...

Την εκάστοτε τσέπη την ωφελεί καλέ μου Stepas...
Αλλά τι τα θες;

Ανώνυμος είπε...

Πασκαλ κανεις λαθος.Οι δισκοι δεν αποφερουν ποσα στους τραγουδιστες.Οι εμφανισεις ναι.Για τον συγκεκριμενο ειναι η αναγκη του να βγαζει συνεχως νεα πραγματα.Κρινοντας απο το παρελθον ομως πραγματι δεν φαινεται να τον ωφελει ιδιαιτερα.

Michalis είπε...

Λάθος του. Με αυτό που κάνει δυστυχώς χάνει ο Βασίλαρος. Τα τελευταία του cd δεν λένε τίποτα απολύτως. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει να βγάζει καινούργια, απλά για να βγάζει και να σταματήσει να παίζει βράδυ. Ίσως για μερικά χρόνια, να πρέπει να συνεχίσει τις καλοκαιρινές συναυλίες.

Πασκαλ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

Δεν εννοώ ότι το όφελος είναι άμεσα οικονομικό. Έμμεσα είναι πάντα. Είναι το να είσαι κατσικωμένος στο μυαλό του καθένα που ακούει ραδιόφωνο. Το να κρατάς από τα κέρατα το "ο Βασίλης" που κάποτε κέρδισες για να μη σου το πάρει κανας πιτσιρικάς που έχει έμπνευση, ταλέντο και καθόλου γνωριμίες.

Stepas είπε...

@Πασκαλ: Θα συμφωνήσω σε μεγάλο ποσοστό με το δεύτερο σχόλιό σου. Ο Παπακωνσταντίνου επιδιώκει να μένει μέσα στα πράγματα μονίμως. Ο ίδιος λέει βέβαια ότι είναι ανήσυχος και θέλει συνέχεια να κάνει νέα πράγματα, αλλά προσωπικά νομίζω ότι καλό θα ήταν να ξέρει και πότε πρέπει να περιμένει για να δισκογραφήσει ή πότε πρέπει να απέχει από τα live. Με άλλα λόγια, λίγο πιο προσεκτικές επιλογές θα έπρεπε να κάνει. Όσο για τα χρήματα, νομίζω το έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι έχει τόσα που θα ζούσαν και τα εγγόνια του, οπότε μάλλον αυτή η ανάγκη του να είναι συνεχώς στο προσκήνιο τον κάνει να έχει αυτούς τους τρελούς ρυθμούς.

Γειά χαρά φίλε και ευχαριστώ για το σχόλιο!

Stepas είπε...

@Ανώνυμος: Όντως από τους δίσκους δεν βγαίνει σημαντικό κέρδος πλέον, αλλά έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο Πασκάλ ότι εμμέσως σε βοηθάνε. Ακούγεται το όνομά σου, τα ραδιόφωνα κάθε χρόνο παίζουν επί μήνες "το ακυκλοφόρητο τραγούδι του νέου δίσκου που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και (μπλα μπλα)", μετά αρχίζουν οι συνεντεύξεις, οι παρουσιάσεις στην tv και πάει λέγοντας...

Πάντως επειδή αυτό που πρέπει να μας νοιάζει είναι το περιεχόμενο των δίσκων και όχι το αν βγαίνουν κάθε 4 χρόνια ή κάθε 6μηνο, θα συμφωνήσω σε αυτό που λες ότι, με βάση αυτά που βγάζει, δεν φαίνεται να τον έχει ωφελήσει η τακτική "κάθε χρόνο και δίσκος" (όσο κι αν είμαι από αυτούς που κάτι κρατούν από κάθε δίσκο του και δεν είμαι ισοπεδωτικός).

Stepas είπε...

@Michalis: Δεν νομίζω ότι είναι και εντελώς για πέταμα οι δίσκοι που έχει κάνει από το 2000 και μετά. Οι περισσότεροι είναι μέτριοι (κάποιοι και κακοί κατά τη γνώμη μου, όπως πχ η Μετωπική) και συνήθως προχειροφτιαγμένοι κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ. Γι' αυτό και τονίζω αυτή του τη μανία να βγάζει κάθε χρόνο κάτι. Είναι πολύ άρπα-κολλα αυτή η τακτική και στο κάτω-κάτω είναι σαν να μην στηρίζει ο ίδιος αυτά που βγάζει. Πότε να προλάβει να τα εκτιμήσει το κοινό όταν μέσα σε 7-8-9 μήνες ξαναβγάζεις δίσκο;

Εφόσον έχει αυτή τη σπουδαία φωνή ακόμη και τώρα στη δύση της καριέρας του, λυπάμαι πολύ που δεν κάνει πιο προσεκτικές επιλογές. Θα μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα αντί να ξοδεύεται στο κυνηγητό καινούριο υλικό. Μεγάλο προσόν να ξέρει ένα καλλιτέχνες πότε πρέπει να κάνει για λίγο στην άκρη. Να ξέρει πότε να περιμένει. Να ξέρει να λέει και όχι.

Θα συμφωνήσω σε αυτό που λες περί αποχής. Για παράδειγμα μου αρέσει αυτό που κάνει φέτος (πέρυσι το έκανε και με τον Θηβαίο) που γυρνάει την επαρχία και παίζει με λιτό σχήμα κυρίως μπαλάντες. Είναι κάτι διαφορετικό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Τη νύχτα στην Αθήνα θα μπορούσε όντως να την σταματήσει ή να την ελαττώσει.

Michalis είπε...

Εντελώς για πέταμα όχι, αλλά πολύ κάτω του μετρίου. Στο "προσέχω δυστυχώς", 2-3 κομμάτια αξίζανε και από τους υπόλοιπους καινούργιους δίσκους που έβγαλε, και όχι τα live, ζήτημα να άξιζε ένα τραγούδι.

Δεν ήξερα ότι κάνει περιοδεία το χειμώνα με μικρότερο σχήμα στην επαρχία. Καλό ακούγεται.