Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Gimme 10 FoiDel

Σου 'χω πει για τη στήλη Gimme 10 του Μιχάλη Τσαντίλα (arockaria) στο Mix Grilll; Όχι ε; Από καιρό το'χα στο μυαλό μου, αλλά τώρα έχω την τέλεια αφορμή. Κι αυτό διότι στην εξαιρετική αυτή στήλη, δημοσιεύτηκε σήμερα κείμενο του Φοίβου Δεληβοριά στο οποίο γράφει ο ίδιος 10 πράγματα που τον ενέπνευσαν για τα τραγούδια του νέου του δίσκου "Ο αόρατος άνθρωπος". Τα διαβάζεις εδώ.

Για τη στήλη γενικώς τώρα, να σου πω ότι κατά την καταφρονεμένη αποψάρα μου, είναι ένα από τα 2-3 καλύτερα πράγματα που παίζουν στο Mix Grill. Να μην την χάνεις ποτέ όπως δεν την χάνω κι εγώ (βγαίνει στον "αέρα" κάθε Παρασκευή). Ο Μιχάλης γράφει με λίγα και όμορφα λογάκια 10 τραγούδια που γουστάρει και αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα (πχ Άνρας, Γυναίκα, Δρόμος, Δέντρο κλπ). Δεν περιορίζεται όμως εκεί. Η 10άδα μπορεί να αφορά και άλλα πράγματα. Όλα τα Gimme10 εδώ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα "επεισόδια" της στήλης που φιλοξένησαν τις επιλογές καλλιτεχνών. Εκεί καταλαβαίνεις τι γουστάρει να ακούει ένας τραγουδοποιός που εκτιμάς και τι τον επηρέασε από μικρό. Μαζεμένα τα λινκ για αυτές τις ειδικές εκδόσεις της στήλης τα βρίσκεις εδώ κι εδώ.

2 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Φίλε Στέργιε, θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για τα καλά σου λόγια και την ωραία αναφορά σου στο Gimme 10. Να αναφέρω, βέβαια, ότι όλη η ιδέα και το στήσιμο της στήλης ανήκουν στον Γιώργο Μπαλιώτη, το αφεντικό μας. Να είσαι καλά και να συνεχίζεις την εξαιρετική δουλειά και εδώ και στο Mix Grill! :)

Stepas είπε...

Ωχχχχ! Έχεις δίκιο. Ξέχασα τον αφεντικό!
:-))

Να'σαι καλά Μιχάλη! Γράφεις πραγματικά πολύ ωραία!