Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη με τον Γιάννη Μήτση


"Στο δρόμο συνειδητοποιείς την αλήθεια"

"Εγώ δεν θεωρούσα ποτέ τον εαυτό μου τραγουδιστή και δεν είχα τέτοιες τραγουδιστικές εμπειρίες, αλλά νομίζω τα κατάφερα."

"Τα Σπαθιά και οι Τρύπες σαν ελληνόφωνα συγκροτήματα οφείλουν τη δύναμη που απέκτησαν στο ελληνόφωνο... ροκ, όπως το λες εσύ, στους στιχουργούς τους."

"Για μένα, τα ωδεία είναι κρεματόρια!"

"(...) στην ουσία την ανασφάλειά σου πολεμάς και προσπαθείς μέσω της δημιουργίας ενός έργου να φωτίσεις το πιο βαθύ σημείο του εαυτού σου, να γνωρίσεις περισσότερο εσένα."


Πρώην ντράμερ των Ξύλινων Σπαθιών και νυν τραγουδοποιός, ο σπουδαγμένος στη Γαλλία Γιάννης Μήτσης, ήρθε εκείνο το γλυκά ηλιόλουστο μεσημέρι της Τρίτης στο ραντεβού μας στην Πλατεία Εξαρχείων κατευθείαν από το τρένο που τον έφερε απ’τη Θεσσαλονίκη όπου ζει και δημιουργεί. Τύπος ωραίος, με αυτή την ευθύτητα και την απλότητα των... αιώνιων ροκάδων - όσο κι αν αποχθάνεται την ταμπέλα αυτή - μας είπε ότι η Όστρια, στην οποία κάτσαμε για την κουβέντα μας, υπήρχε απ’τη δεκαετία του ’80 κιόλας όταν ο ίδιος ηχογραφούσε εκεί κοντά και ότι πρόλαβε οριακά τον Νικόλα Άσιμο να γυρνά στην περιοχή...

Όλη τη συνέντευξη τη διαβάζεις εδώ.

~~~
www.youtube.com/watch?v=kLZjDU5DnqM

www.youtube.com/watch?v=ZP18fufBfkI

www.myspace.com/giannismitsis
~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια: