Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Να σκοτώνονται οι λαοί για τ’αφέντη το φαϊ


Κι όσο θυμάμαι πόσοι και πόσοι είχαν ενθουσιαστεί με την εκλογή του...

Εμείς που λέγαμε "άλλαξε ο Μανωλιός" ήμαστε τα κολλημένα μυαλά...

Τον είδα προχτές να προσπαθεί να εξηγήσει τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Λιβύη και δεν διέφερε σε τίποτα από τον Μπους...

Διαπιστώσανε λέει οι Αμερικάνοι ότι στη Λιβύη σκοτώνονται άμαχοι και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και θα επέμβουν λέει για τη δημοκρατία. χαχαχαχαχα!

Σου θυμίζουν τίποτα αυτά; Εμένα ναι...

Βοσνία
Γιουγκοσλαβία
Αφγανιστάν
Ιράκ
Παλαιστίνη

Κι εκεί για τη δημοκρατία πήγαν και δεν σκοτώσαν ούτε έναν άμαχο...

και τώρα Λιβύη

Ρασούλη που με τις δονκιχοτικές σου προσπάθειες δεν μπόρεσες να φέρεις την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δεν έζησες για να δεις τις νέες φωτιές στη Μεσόγειο. Αυτήν την πίκρα δεν την πήρες.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

6 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

goofy είπε...

Βλέποντας τον Ομπάμα πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι κάτι πάει να αλλάξει "Yes, we can!", ήμουνα επιφυλακτική και δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Δυστηχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και όλο κύκλους κάνει!

Stepas είπε...

*Ανώνυμος:
Σωστός. Όλοι στους δρόμους!

*goofy:
Ορθώς ήσουν επιφυλακτική. Θεωρώ τουλάχιστον αφελείς όσους πίστεψαν ότι οι ΗΠΑ θα αλλάξουν πολιτική επειδή άλλαξαν περιτύλιγμα...

Raphael είπε...

Το έθνος της Αμερικής δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ενόχληση στη παγκόσμια ιστορία. Για να ζήσουν κάπως αυτοί χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να σφαγιάζουν λαούς.
Πήγανε σε ένα τόπο που δεν τους άνηκε και αφάνισαν τους ιθαγενείς και τη μισή πανίδα, ενώ έσυραν μαζί τους εκατομμύρια δούλους από την Αμερική οι οποίοι δούλοι ακόμα και μετά την απελευθέρωσή τους έπρεπε να υποφέρουν έντονο κοινωνικό ρατσισμό για τα υπόλοιπα 80 χρόνια.
Και είναι και αμείλικτοι. Pearl Harbor οι Ιάπωνες, Χιροσίμα-Ναγκασάκι οι Αμερικάνοι.

Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ενόχληση, με φοβερή όμως show biz.

Stepas είπε...

Τώρα να σου πω ότι έχεις άδικο δεν γίνεται γιατί σχεδόν τα ίδια πιστεύω κι εγώ. Το μόνο που θα κάνω είναι να ξεχωρίσω το λαό των ΗΠΑ από την ηγεσία του και τους κάθε λογής φανερούς και αφανέρωτους πράκτορες που τον διαφεντεύουν, όχι γιατί συμφωνώ ή γουστάρω τον πολυδιαφημισμένο αμερικάνικο τρόπο ζωής (μπρρρρρ...), αλλά γιατί το να λες "το αμερικάνικο έθνος" γενικώς ακούγεται κάπως ρατσιστικό. Πάντως με το σχόλιό σου περιέγραψες μέσα σε λήγες γραμμές την παγκόσμια πληγή που ακούει στο όνομα "πολιτική των ΗΠΑ".

Raf είπε...

Καταλαβαίνω τι θες να πεις, όμως θα ήταν ρατσισμός για κάθε ξεχωριστό αμερικάνο που έβλεπα σκεφτόμουν αυτά τα πράγματα και θα είχα αρνητική στάση.
Ό,τι γίνεται όμως γίνεται στο όνομα του αμερικάνικου έθνους.

(αν μπορούσα να ταξιδέψω σε μία ξένη χώρα, θα ήταν φυσικά η Αμερική, λατρεύω την Αμερική, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Stepas είπε...

Καλά, ναι, εννοείται. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σε πω ρατσιστή. Απλά η φράση αυτή περί έθνους "ακούγεται σαν" ρατσιστική. Κι εμένα πολλές φορές μού λένε σε παρέες να μην γίνομαι αντιαμερικανός γιατί πολλοί δεν κατανοούν το διαχωρισμό μεταξύ πολιτικής κριτικής και "αντι-γενικώς"...
:-)