Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Εμπρός... πίσω (ή "Μουσικές σκηνές σε θολό τοπίο")


Σίγουρες και δοκιμασμένες συνταγές, αποφυγή ρίσκου, συγκρατημένες παραγωγές και μείωση των τιμών. Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα χειμερινά μουσικά προγράμματα της τρέχουσας σεζόν που μετρά ήδη 1,5 μήνα ασθμαίνοντας. Και τι φέρνουν αυτά; Έλλειψη καινοτομίας, πρότασης και φαντασίας. Με άλλα λόγια; Ίδιες συνταγές, ξαναζεσταμένο φαγητό ή εμπρός... πίσω!

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Τεράστια η οικονομική κρίση που βιώνουμε. Κρίση η οποία στο τραγούδι, στη "νύχτα", στις μουσικές σκηνές είχε χτυπήσει μάλλον νωρίτερα. Η μεγάλη άνθιση που γνώρισαν οι μουσικές σκηνές τα τελευταία χρόνια, πλέον κάμπτεται. Δυσκολεύονται οι μικροί και μεσαίοι χώροι να σταθούν κι έτσι ποντάρουν στα σίγουρα. Για τις μεγάλες πίστες η πτώση είναι δεδομένη εδώ και χρόνια.

Η συνέχεια εκεί.

2 σχόλια:

Raf είπε...

Αγαπητέ Στέπα φεύγω φανταράκι, οπότε καλή συνέχεια με το blog και ελπίζω να δω μπόλικα posts σαν γυρίσω.

Stepas είπε...

Φίλε Raf σ'ευχαριστώ για την ουσιαστική παρουσία σου εδώ! Σε λίγους μήνες θα μπω κι εγώ φαντάρος, οπότε εύχομαι όταν γυρίσουμε κι οι δυο να 'μαστε καλά, να έχουμε χρόνο και όρεξη και να τα λέμε σε αυτήν εδώ την μικρή γωνιά, αν συνεχίσει να υπάρχει. Σου εύχομαι τα καλύτερα! Γειά και χαρά!
:-)