Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Τέλος και τα Διάφανα Κρίνα

Μετά τους Ενδελέχεια, άλλο ένα κλασικό ροκ συγκρότημα της χώρας μας διαλύεται. Κρίμα...Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους:

Μονάχα η ομορφιά μένει κι υπογραμμίζει τη διαφορά μας” - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΣ

Καταρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα τεράστιο συγνώμη.

Το ευχαριστώ είναι για την αμέριστη συμπαράστασή σας - ηθική και υλική - ολα αυτά τα χρόνια.
Ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητες μπορεί να είχαμε είτε ως μεμονωμένες οντότητες είτε ως δημιουργικό σύνολο, η αλήθεια είναι ότι χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν τίποτα.
Η συγνώμη είναι γιατί το τέλος μας δεν ήταν αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας μας κι αυτό μας αφήνει μια πίκρα.
Ομως, ξέρετε, καμμιά φορά ο ηθικός ξεπεσμός, η βία και η μοχθηρότητα δεν αφήνουν χώρο για διαπραγματεύσεις. Κι έτσι ξαφνικά,πέφτει η αυλαία. Και αυτό είναι oλο.

Εσείς κοιτάξτε να διαφυλάξετε στο μυαλό και στην καρδιά σας το μικρό μας κληροδότημα - τιποτε άλλο δεν έχουμε - τη μουσική και τους στίχους μας, που τώρα πια σας ανήκει ολοκληρωτικά.
Και να μη στεναχωριέστε γιατί ό,τι εκτινάχθηκε με τέτοιο πάθος δε μπορεί να σβήσει εύκολα κι ας χάθηκε.
Τέλος της ιστορίας.

Τώρα τα παιδάκια θα αποσυρθούν στον παιδότοπό τους για να παίξουν με τα λέγκο τους και σε λίγο καιρό, όταν θα βγουν απο εκει, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν καινούργιες ιστορίες να διηγηθούν και όμορφα οικοδομήματα να επιδείξουν.
Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να θυμάστε καλά στην πορεία της ζωής σας τούτη τη φράση του Μάρκου Αυρήλιου ”ο καθένας αξίζει όσο αξίζουν αυτά για τα οποία φροντίζει”.

Η ομορφιά θα θριαμβεύσει. Μας προσμένουν οι μεγάλοι, οι απέραντοι δρόμοι.
Θα τα πούμε στη σκηνή.

Οι ταπεινοί σας σύντροφοι

ΤΑΣΟΣ ΜΑΧΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΟΔΟΣΤΟΓΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ


Ένα ακόμη συγκρότημα της ελληνικής ροκ μυθολογίας της εφηβίας μου τελειώνει λοιπόν. Ρε μπας και μεγάλωσα πολύ; Είναι κρίμα πάντως τέτοια συγκροτήματα, όπως οι Ενδελέχεια και τα Διάφανα Κρίνα, που ήταν ενεργά μέχρι και σήμερα, να τελειώνουν έτσι απότομα την πορεία τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι είχαν πράγματα να δώσουν. Τουλάχιστον τα Διάφανα Κρίνα πρόλαβα και τα είδα live πέρυσι την Άνοιξη στο "Κύτταρο".2 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλημέρα Στέργιε! Τι παίζει με αυτή την ανακοίνωση; Δεν βλέπω να την υπογράφει ο Ανεστόπουλος. Αυτός αποχώρησε και γι' αυτό διαλύονται;

Stepas είπε...

Γειά σου φίλε Μιχάλη.

Πριν 10 μέρες περίπου κυκλοφόρησαν κάτι φήμες ότι ο Ανεστόπουλος θα αποχωρούσε. Οπότε αυτό είναι μάλλον σχετικό και με την ανακοίνωση για οριστική διάλυση. Τώρα το γιατί δεν υπογράφει ο Ανεστόπουλος δεν το ξέρω ακριβώς. Ίσως οι φήμες να ηταν αληθείς και να είχε αποχωρήσει από πιο πριν. Περίεργα όλα αυτά πάντως γιατί δεν πάει ούτε μήνας από τότε που περιόδευσαν ανά την Ελλάδα.