Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ψηφίζουμε Νταλάρα. Άννα Νταλάρα.


"Δίνω έμφαση κυρίως στα ζητήματα του πολιτισμού και της πολιτιστικής παραγωγής, της πνευματικής ιδιοκτησίας, της θεσμικής κατοχύρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων (...)"

"ΕΠΕΙΔΗ οι τέχνες δεν είναι προνόμιο των ολίγων, αλλά δικαίωμα των πολλών"

"ΕΠΕΙΔΗ ο πολιτισμός ανοίγει ορίζοντες σε έναν κόσμο που στενεύει απελπιστικά"

(Τα παραπάνω από το προεκλογικό φυλλάδιο της Άννας Νταλάρα)

Τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε ρε, το ξέρεις; Σε σένα που διαβάζεις αυτό το μπλογκ τώρα το λέω. Πώς τολμάς ρε κιαρατά και ακούς τραγούδια από το youtube; Και κατεβάζεις και δίσκους από τα τορεντάδικα; Εεε; Έτσι ρε θα σώσουμε τη μαύρη ήπειρο από την πείνα; Εδώ χρειάζεται αγώνας ρε. Αγώνας πράσινος, αναπτυξιακός, με τον ΟΗΕ, με τις συναυλίες, με την αλληλεγγύη, με τον Πρόεδρο, με τα τραγούδια του Νταλάρα, με τις ΜΚΟ, με πρέσβεις καλής θέλησης, με δούκες καλής πρόθεσης και με πριγκήπισσες κακής προδιάθεσης.

Εγώ πάντως μια απορία έχω. Απ’ό,τι ξέρεω η κυρία Νταλάρα και ο σύζυγός της έχουν αναπτύξει πλούσια (έλα δεν θέλω συνειρμούς) φιλανθρωπική δράση. Πώς γίνεται ρε γαμώτο να νοιάζεσαι για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες, για τους πολέμους και για την πείνα και να βάζεις υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ; Με το κόμμα που άνοιξε διάπλατα τα λιμάνια και τους δρόμους της χώρας για να περάσουν οι ορδές του ΝΑΤΟ και να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία; Με το κόμμα που επί κυβερνήσεώς του η Σούδα ήταν ανάμεσα στα πρώτα σε βοήθεια στρατιωτικά σημεία προς τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τα τσιράκια τους, κατά την επέμβαση στο Ιράκ; Πώς γίνεται να κλαις και να χτυπιέσαι για τα θύματα των πολέμων και να βάζεις υποψηφιότητα με ένα κόμμα που έχει βοηθήσει στο να γίνουν οι πόλεμοι αυτοί; Τι λέω τώρα ε...;

Και κάτι τελευταίο. Η ευαισθησία της οικογένειας Νταλάρα για το θέμα της Κύπρου συνεχίζει να υφίσταται; Διότι ο George είναι φαν του σελοφάν και του Σχεδιου Ανάν. Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή. Τις ρούγες και τα σοκάκια είχε πάρει το 2004 ο George και προπαγάνδιζε το "Ναι" (το "Ουί" το προπαγάνδιζε ο Σημίτης).

ΥΓ: Επειδή διάφοροι θα σπεύσουν να πουν τις γνωστές εξυπνάδες ότι δικαίωμά της να βάλει υποψηφιότητα κλπ κλπ, απαντώ από τώρα: Χαίρω πολύ, είμαι ενήμερος. Δεν είπα ότι δεν έχει δικαίωμα. Αλίμονο. Άλλωστε πιο πολύ χιούμορ θέλησα να κάνω, παρά να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα.

ΥΓ1: Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με... (βασικά δεν βρίσκω τη λέξη εδώ και μέρες. Ο Πανούσης νομίζω θα την έβρισκε ή θα την εφ-έβρισκε). Τι Μάγια Τσόκλη, τι Πέμυ Ζούνη, τι Άννα Νταλάρα, τι η άλλη - η πώς την λένε - που κάνει την εκπομπή "Κυριακή στο χωριό" στην ΕΤ 3, τι Δάφνη Μπόκοτα, τι Μαίρη Ακριβοπούλου (αυτή ντε, που το παιζε μοιραία sexy δασκαλίτσα σε σήριαλ του Μανουσάκη αν δεν κάνω λάθος). Καναν εργάτη δεν έχει, αλλά δεν γαμείς... Γκλαμουριά, TV και "πες μου χρυσή μου αν πάει το βεραμάν με τον φίκο που χω στο σαλόνι".

ΥΓ2: Πάμε όλοι μαζί. Κλείνουμε το αριστερό ρουθούνι και τραγουδάμε:

Πάγωσε η σαμπανιέρα
πεινάσανε οι σκύλοι
γαυγίζουν, την κονσέρβα τους ζητάνε

Μου γλίστρησε η βέρα
έπεσε στην πισίνα
αχ να την βρω, Χριστέ ένα θαύμα κάνε

5 σχόλια:

Ελένη Μπέη είπε...

Φίλε μου, είσαι απολαυστικός.
Τίποτ' άλλο.

Rizobreaker είπε...

Έγραψες φίλε Στέπα!!
Προσυπογράφω...

Εγώ τα έχωσα στο μπλογκ μου στους "ανεξάρτητους" Πασόκους, εσύ στην υποψήφια... :p

Stepas είπε...

@Νερένια: Να’σαι καλά!

@Rizobreaker: Ε μα μου την έχει δώσει. Και με το Νταλαρέικο και με την ΠΑΣΟΚία.

Καλά έκανες. Ο άλλος ο Φύσσα τι ήταν αυτά που έγραφε; Αν είναι δυνατόν! Όσο σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα διαβάζουν αυτά και τα παίρνουν στα σοβαρά τρελαίνομαι.

Ανώνυμος είπε...

στη νέα κυβέρνηση δεν συμμετέχει η Άννα Νταλάρα!

Stepas είπε...

Μεγάλη απώλεια...

Η ελληνική σάτιρα δεν μπορεί ακόμα να το συνειδητοποιήσει. Τουλάχιστον θα είναι στη Βουλή. Κάτι είναι κι αυτό...

ΥΓ: Παίρνω πίσω ό,τι έγραψα για την Άννα. Την είδα σε προεκλογική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη και κατάλαβα πολλά πράγματα. Η γυναίκα είναι μεγάλο πουλέν...