Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Θησαυροί από το youtube #2 - Στέλιος Καζαντζίδης και Μίκης Θεοδωράκης

Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη. Δεν ξέρω αν θα προλάβω σήμερα ή αύριο να φτιάξω ένα ποστ για τη μεγαλύτερη, κατά τη γνώμη μου, φωνή που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα, γι’αυτό βάζω προς το παρόν 2-3 βιντεάκια από το γιουτιούμπι και βλέπουμε...

Ο Μίκης Θεοδωράκης συναντά τον Στέλιο Καζαντζίδη σε παλαιότερη τηλεοπτική εκπομπή του Θανάση Λάλα. Τραγουδούν αυθόρμητα μπροστά στις κάμερες τις "Άπονες εξουσίες" και το "Σαββατόβραδο":







Κι ένα ακόμη που μ’αρέσει. Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλα τραγουδούν ένα υπέροχο τραγούδι μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο σε σκηνή από παλιά ελληνική ταινία. Μια σκηνή που έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που την είδα σε παιδική ηλικία. Ο Καζαντζίδης καθηλώνει με τη δωρική, γεμάτη φωνή του:





Θησαυροί από το youtube #1: Αλκίνοος Ιωαννίδης και Τζίμης Πανούσης εδώ

Δείτε όλες τις αναρτήσεις της στήλης "Θησαυροί από το youtube" εδώ

2 σχόλια:

Μουσικά Προάστια είπε...

Διάλεξες μοναδικές στιγμές φίλε Stepa. Δεν γίνεται άνθρωπος να ακούει αυτή τη φωνή και αυτές τις μελωδίες και να μην ανατριχιάζει. Γεια και χαρά, ηρ.

Stepas είπε...

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι επιλογές μου φίλε! Κι εγώ πιστεύω ότι η φωνή αυτή είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Ανατριχιαστική όντως!

Γειά χαρά! Να σαι καλά