Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Οι καλύτεροι δίσκοι του 2009 - Μέρος 4ο (Θέσεις 3 έως 1)

3. Και πάλι χαίρετε! - Αρλέτα (10/2009, Legend)



Τον ρούφηξα σαν κρυστάλλινο νερό αυτόν τον δίσκο. Ο εκπληκτικός ήχος, η καταπληκτική μπάντα με επικεφαλής τον σπουδαίο Βασίλη Ρακόπουλο και βέβαια η φωνή της Αρλέτας σαν το γλυκό του κουταλιού, κάποια αξιόλογα νέα τραγούδια μαζί με διασκευές παλιών (2 cds), είναι λόγοι ικανοί για να τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων ετών. Περισσότερα είχαμε πει εδώ.

2. Welcome to Greece - Maraveyas Ilegal (11/2009, MINOS-EMI)


Με γοήτευσε απ'την πρώτη στιγμή που τον άκουσα. Ένα ηχητικό όργιο στο υπόγειο. Χαρούμενα στιχάκια με δόσεις κοινωνικής κριτικής, χαρούμενες κοσμοπολίτικες μουσικές με ska και ικαριώτικη τρέλα. Ένα χαρούμενο κοκτέιλ ήχων και ρυθμών - όχι όμως χαζοχαρούμενο κατά την ταπεινή μου γνώμη - που πίνεται μια και κάτω (= βάζεις το δισκάκι και το ακούς απ'την αρχή μέχρι το τέλος και ξανά-μανά). Άλλο ένα ανούσιο σεντόνι εδώ (σκέψου καλά πριν κάνεις κλικ...)

1. Νεροποντή - Αλκίνοος Ιωαννίδης (3/2009, Universal)



Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις διαβάσει έστω και μια φορά γι'αυτό το δίσκο; Ακόμη κι εγώ έχω χάσει το μέτρημα στο πόσες φορές έχω γράψει γι'αυτόν. Είναι απλά με διαφορά ο κορυφαίος δίσκος του 2009. Περισσότερα και κουραστικότερα εδώ.

2 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Νομίζω ότι ένα χρόνο μετά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η "Νεροποντή" είναι ένας εξαιρετικός δίσκος εξαιρετικός που θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα. Δίκαια στο #1 λοιπόν!

ΥΓ1: Ένα δίσκο που προσωπικά χάρηκα (κυκλοφόρησε τέλη '09) ήταν το "Vintage" του Βασιλικού. Τον θεωρώ ό,τι καλύτερο μετά του Αλκίνοου.

ΥΓ2: Άντε να δούμε και τη λίστα σου για το 2010...

Stepas είπε...

@ Μάρκος:

Καλώς τον!

Συμφωνούμε. Πραγματικά δίκαια στην κορυφή η Νεροποντή.

ΥΓ1: Ο Vintage του Βασιλικού είναι όντως καταπληκτικός δίσκος. Είναι όμως κυρίως επανεκτελέσεις (αν θυμάμαι καλά) αν και με τέτοιο τρόπο, που είναι σαν να μιλάμε για νέα τραγούδια. Αυτό το κακό έχουν οι λίστες πάντως. Πάντα μένουν πολλά καλά πράγματα απ'εξω. Γι'αυτό ήθελα να κάνω κι ένα ακόμη ποστ με όσα δεν μπήκαν στη λίστα, αλλά σκέφτηκα ότι έτσι "τελειωμό δεν θα'χα" και το άφησα... :-)

ΥΓ2: Ε-ε-ερχεται! :-)