Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λάμπο


Γεννημένος στο Βερολίνο, κάτοικος Λονδίνου για κάποια χρόνια και σήμερα στην Ελλάδα. Οικονομολόγος με δημοσιεύσεις σε περιοδικά, συμμετέχων (παλαιότερα) σε έκδοση λογοτεχνικού περιοδικού, συγγραφέας - ποιητής και τραγουδοποιός με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Μη σε φοβίσει η αγέλη» να κυκλοφορεί από τον περασμένο χειμώνα. Όλα αυτά, ο νέος και ταλαντούχος Δημήτρης Λάμπος, με τον οποίο επικοινώνησα για μια συνεντευξούλα και εντυπωσιάστηκα από τη βαθιά κοινωνική σκέψη του...

«Με το Στάθη Δρογώση γνωριστήκαμε μέσω του Μανώλη Φάμελλου, του άρεσε η δουλειά μου και δέχτηκε να κάνει την ενορχήστρωση και την επιμέλεια του δίσκου.»

«Αγαπώ πολύ τη folk μουσική και γενικά ό,τι προέκυψε σε εκείνο τον καλλιτεχνικό οργασμό της δεκαετίας ’65 – ’75 (...)»

«Αγέλη είναι οι μεγαλοεπενδυτές, που εκμεταλλεύονται ολόκληρη την ανθρωπότητα και κρύβονται πίσω από διάφορες μάσκες όπως του κράτους, των πολυεθνικών, των "αγορών", του ΔΝΤ, του ΟΗΕ, του ΠΟΕ, του ΝΑΤΟ, των θρησκειών, των ΜΜε κτλ.»

«Διέξοδος μέσα σε πλαίσια καπιταλισμού δεν υπάρχει. Είναι πλέον ξεκάθαρο νομίζω σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. (...) Είναι εξωφρενικό στον 21ο αιώνα ακόμα να υπάρχουν από τη μια μεριά τσιφλικάδες, έστω κι αν σήμερα ονομάζονται μεγαλοεπενδυτές, και από την άλλη κολίγοι, έστω κι αν σήμερα ονομάζονται υπάλληλοι και εργάτες».»

Όλη τη συνέντευξη τη διαβάζεις εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: