Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη με τον Ορφέα Περίδη


Αν μου έλεγε κάποιος πριν μερικά χρόνια ότι μέσα από ένα χαζολόγημα και προσωπικό ψώνιο σε κάποιο χαζομπλογκ θα ερχόταν μια μέρα που θα με δεχόταν ο Ορφέας Περίδης σπίτι του για να ακούσει τις ερωτήσεις μου, θα άνοιγα τάχιστα τον τηλεφωνικό κατάλογο του σπιτιού για να βρω και να του δώσω το τηλέφωνο καλού οικογενειακού φίλου, όστις τυγχάνει εξαίρετος επιστήμονας της Ψυχιατρικής.

Εκείνη την Κυριακή πρωί λοιπόν, την πρώτη που νιώσαμε πραγματικό καλοκαίρι φέτος, ένας εκ των (3-4) πολυαγαπημένων μου τραγουδοποιών, με περίμενε με το αυτοκίνητό του έξω απ'το Μετρό Χολαργού για να με οδηγήσει σπίτι του. Όταν λέμε "απλός" και "ευγενικός" συνήθως εκλαμβάνεται σαν περιεχόμενο του κουτιού με τα κλισέ στο οποίο σπεύδουν πολλοί για να γλιτώσουν σκέψη και χρόνο. Εδώ ισχύει ουσιαστικά. Ένας από τους πιο ευγενικούς, απλούς και καλόψυχους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ, που ίσως να μην έχει συναίσθηση του σημαντικού, επιδραστικού ρόλου που έχει παίξει σαν καλλιτέχνης στα μουσικά μας πράγματα.

Δέχτηκε τον ενικό σαν φυσιολογικό πράγμα (δεν του πέρασε απ'το μυαλό κάτι άλλο), αγχώθηκε μήπως πατήσει τα γατάκια που τριγυρνούσαν στην αυλή του σπιτιού του στην προσπάθειά του να παρκάρει, με κέρασε καφέ απ'τα χεράκια του και με δέχτηκε σε ένα πάρα πολύ απλό δωμάτιο, ενός εξίσου απλού σπιτιού, ανάμεσα σε κιθάρες, πιάνο, σημειώσεις και βιβλία, τη στιγμή που στο υπόλοιπο σπίτι δούλευαν μαστόροι!

Ωραίο πράγμα να επιβεβαιώνεις την εξαιρετική εικόνα που έχεις σχηματίσει για έναν καλλιτέχνη...

Τη συνέντευξη τη διαβάζεις εδώ.




~~~

4 σχόλια:

bikaki είπε...

I am sooooo proud of you!!!!!!

CunduLunaVini είπε...

Αυτά είναι...!Να σε πηγαίνει ο Περίδης με το αμάξι του σπίτι του,να σε κερνάει καφέ και να τα λέτε σαν δυο παλιοί φίλοι...
Ωραία συνέντευξη!

Stepas είπε...

*bikaki
me too for you!!!
Σου στέλνω την αγάπη μου και δυο γλυκά φιλιαααα!!
(έχεις βαλθεί να με συγκινείς κάθε φορά...)

Stepas είπε...

*CunduLunaVini
Και να 'σαι ένας κανένας (που 'λεγε κι ο Ρασούλης)και να σου συμβαίνουν αυτά... Φαντάσου σοκ χαράς!
Ευχαριστώ από καρδιάς. Χαίρομαι που σ'άρεσε!
:-))