Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ω δόκτορα!





Γκαίμπελς ζεις

εσύ μας οδηγείς


~~~

- Αγάπηηηη. Έλα, θα κρυώσει το ποπ-κορν.
- Τι έχει;
- Μια πολεμική


~~~


- Και πού το ξέρεις ότι οι Σοβιετικοί κάνανε τη σφαγή;
- Ε αφού το λέει η ταινία!


~~~

9 σχόλια:

raulgia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
raulgia είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΣΟΥ;ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΗΛΗΜΕΝΟΣ;ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΛΗ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ << ΠΟΛΙΤΕΣ >> ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ.

Stepas είπε...

Α πα πα πα πα. Να αμφισβητήσω εγώ τις αποφάσεις που βγάζουν για την Ιστορία αυτοί οι εραστές της αλήθειας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ; Ποτέ!
:-)

crispy είπε...

Καλησπερα.Να μην ξεχνανε οτι ο Αndrej Wajda οσκηνοθετης εχει χασει τον πατερα του στο Κατιν.Οποτε κατι παραπανω ξερει.

Stepas είπε...

Καλησπέρα.

Το ξέρω. Σημαντικό στοιχείο αυτό, όντως. Δεν παίρνω θέση για το αν η σφαγή έγινε από τους Γερμανούς ή τους Σοβιετικούς. Δεν μπορώ να το ξέρω διότι μιλάμε για ένα ιστορικό συμβάν το οποίο θεωρείται "ανοιχτό" (= και οι 2 πλευρές έχουν σοβαρά επιχειρήματα, δεν έχει αποδειχθεί τίποτα οριστικά, δεν έχουν γίνει δικαστήρια αν και οι Σοβιετικοί είχαν δεχθεί να μπει το θέμα στη Δίκη της Νυρεμβέργης κλπ κλπ). Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ζήλος και τόσος ντόρος για να χρεωθεί η σφαγή στους Σοβιετικούς μέσω μιας ταινίας (!)... Ή μάλλον καταλαβαίνω το γιατί, αλλά προσπαθώ να το προσπερνώ για να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται...

Πάντως θέμα στο οποίο έχει βάλει ο Γκαίμπελς το χεράκι του, όχι απλά με κάνει επιφυλακτικό, αλλά με κάνει εντελώς δύσπιστο προς την εκδοχή που δείχνει η ταινία (= λένε πως ο ίδιος ο Γκαίμπελς - που το όνομά του έχει ταυτιστεί ιστορικά με την προπαγάνδιση του ψεύδους και την κατασκευή "ειδήσεων", έχει γράψει στα απομνημονεύματά του ότι η σφαγή στο Κατίν είναι έργο των Γερμανών...)

Ανώνυμος είπε...

δεν την εχω δει την ταινια αυτο που λετε για τον Γκαιμπελς ειναι σωστο βεβαια.Ο 'πατερας' της προπαγανδας.Παντως νομιζω και οι Σοβιετικοι και οι ναζι ηταν μπλεγμενοι.Απλως οι πρωτοι δεν... διεθεταν Γκαιμπελς και την πατησαν!

Stepas είπε...

Όπως δεν μπορώ να πάρω θέση με βεβαιότητα για το ποιός από τους δύο το έκανε, έτσι δεν μπορώ να πάρω θέση και για το αν ήταν μπλεγμένοι και οι δύο. Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο βέβαια, αλλά δεν μπορώ να ξέρω...

Amelie είπε...

Τυχαία έπεσε εδώ το μάτι μου. Νομίζω πρέπει να γίνει μια ανανέωση μετά την δημόσια συγγνώμη των Σοβιετικών. Πλέον γνωρίζουμε πως όπου δεν υπάρχει Μνήμη χειροπιαστή χρησιμοποιούμε την Φήμη.

Stepas είπε...

Δημόσια συγγνώμη των Σοβιετικών; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που έγινε πρόσφατα;

Εκτός αν εννοείς τις συγγνώμες της σημερινής Ρωσίας ή της ηγεσίας της ΕΣΣΔ που διέλυσε την ίδια της τη χώρα... Είναι πολύ πολύπλοκα αυτά τα θέματα... Τα αρχεία της ΕΣΣΔ μετά τη διάλυσή της βρέθηκαν στα χέρια ανθρώπων που βοήθησαν στον να γίνει αυτό... Τι εμπιστοσύνη να έχει κανείς;

Ξαναλέω πάντως ότι δεν παίρνω θέση όσο το θέμα μένει θολό. Δεν υποστηρίζω ότι οι Σοβιετικοί δεν έκαναν τους φόνους. Απλώς, σε αντίθεση με την βεβαιότητα που πάνε να διαμορφώσουν κάποιοι μέσα από ταινίες, προβάλω κάποιες ενστάσεις για το αν είναι έτσι τα πράγματα ή όχι.

Ας εξακριβωθεί τι εννοεί ο Γκαίμπελς με τη φράση "Αν μαθευτεί ότι το κάναμε εμείς, αλίμονό μας", ας εξεταστούν τα στοιχεία που κάνουν λόγο για γερμανικής κατασκευής σκοινί στους ομαδικούς τάφους και για ιατροδικαστικές εκτιμήσεις περί θανάτων σε περίοδο που αποκλείεται να ήταν οι Σοβιετικοί στο σημείο και μετά θα πειστώ κι εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα...