Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ωδή χωρίς μέλι


Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να αλλάζει μορφή ο αγαπημένος σου σταθμός. Να φεύγουν οι παραγωγοί που ακούς τοοοοσα χρόνια και είναι σαν να τους έχεις φίλους.

Να ξέρεις ότι δεν θα ξανακούσεις από αυτή τη συχνότητα τη φωνή της Διονυσίας Μπάκα που τόσες φορές σου είπε καλημέρα όταν ξύπναγες χαράματα για να πας στη δουλιά ή στη σχολή.

Να ξέρεις ότι δεν θα ξανακούσεις την Τασούλα Επτακοίλη που τόσες φορές σε... βρήκε σε λεωφορεία, αυτοκίνητα ή πάνω από ένα βιβλίο.

Να ξέρεις ότι το πρωί του Σαββάτου που θα σηκωθείς με σφιγμένο το κεφάλι από το αλκοόλ της προηγούμενης νύχτας και μια κούπα με δυνατό καφέ σαν συνέχεια του χεριού σου, δεν θα είναι εκεί ο Βασίλης Κριμπάς για να βάλει Ζαμπέτα και να φτιάξει την ατμόσφαιρα.

Να ξέρεις ότι δεν θα είναι εκεί ούτε η σταθερή αξία Κώστας Θωμαϊδης, με τις "κλασικές" επιλογές του και τις γνώσεις του (άμα απολύονται και τέτοιοι άνθρωποι... μπάι-μπάι ρέιντιο...)

Και κυρίως αυτό το μαγικό, για κάποιο μυστήριο λόγο, δίωρο της ημέρας, το 6-8, μεταίχμιο μεταξύ τρεχάματος και αρχής ξεκούρασης, θα μένει πλέον ορφανό. Δεν θα είναι εκεί η γνώριμη φωνή του Οδυσσέα Ιωάννου για να βάλει ακριβώς το τραγούδι που σκεφτόσουν, σαν να είναι μες στο μυαλό σου... Για να βάλει (πάντα) Πορτοκάλογλου, Μάλαμα και Αλεξίου χωρίς να σε ενοχλήσει η εμμονή του. Για να πει το σχόλιό του που είναι πάντα κάτι που από μέρες κι εσύ σκεφτόσουν. Δεν θα ξανακολλήσεις το αυτί για να μάθεις πληροφορίες για δίσκο που περιμένεις. Δεν θα ξαναπεριμένεις συνέντευξη με τόση λαχτάρα...

***

Όλοι γκρινιάξαμε κατά καιρούς για το "Μελωδία". Τώρα ας λουστούμε τα άχαρα τρίωρα και την πλέιλιστ μετά τα μεσάνυχτα και όλο (!) το σαββατοκύριακο. Ξέρεις, ο παραγωγός είναι μεγάλη υπόθεση. Ναι, η μουσική είναι το ζητούμενο σε έναν καλό μουσικό σταθμό. Αλλά η επικοινωνία είναι το πρώτιστο χαρακτηριστικό του μαγικού μέσου που λέγεται ραδιόφωνο. Και επικοινωνία χωρίς παραγωγούς δεν υπάρχει! Καμία πλέιλιστ, όσο καλή και να'ναι και όσες ομάδες ανθρώπων κι αν την επιμεληθούν, δεν αντικαθιστά το συνειρμό του παραγωγού, το αναπάντεχο, την έκπληξη, το χατίρι του ακροατή που ζητά κάτι επίμονα. Σημεία των καιρών... Επικοινωνία; Τι λες τώρα!

***

Ποιοί φεύγουν από το Μελωδία + Το νέο πρόγραμμα: κλικ

2 σχόλια:

bikaki είπε...

Θέλω να κλάψω στον δικό σου ώμο...μόνο εσυ θα καταλάβεις τον πόνο μου..να μην ακούω κάθε απόγευμα τον Ιωάννου....σκατά,δεν ξαναβλέπω ούτε Μπίλιω(για ποιόν να με προετοιμάζει άλλωστε??)

Και τελικά,,ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΠΑΚΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ?????και η Τουλίτσα?απο ποιον θα ενημερώνεται?

ΑΜΑΝ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕ

Stepas είπε...

Έλα να κλάψουμε παρέα... πραγματικά νιώθω ότι έχασα ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου...

Έλα ντε!

Τα φιλιά μου και κουράγιο! Ποιός ξέρει; Μπορεί να έχει ακόμα κουράγια ο Οδυσσεύς και να πάει να κάνει κανα άλλο "μαγαζί" ή έστω να δουλέψει αλλού.